Fathead ketopizza (resepti)

Tämä keto-pizza resepti on helppo ja nopea valmistaa. Moni on
kysellyt hyvää keto-pizza reseptiä. Olemme perheen kanssa monta kokeilleet ja tämä
resepti on kestosuosikkimme.

Reseptistä saa kaksi pohjaa
(pellillistä), joten jos haluat vain yhden niin puolita määrät.

8 annosta
Ainekset (pohja):

8 dl raastettua mozzarellaa
2 kananmunaa
6 rkl philadelphia tuotejuustoa
150g mantelijauhoja
hypysellinen suolaa

Resepti:

1. Sulata mozzarella uunissa (200 astetta ja noin 5 min)

2. Sekoita sulaneeseen mozzarellaan loput ainekset tässä järjestyksessä;
philadelphia, kananmunat ja mantelijauho

3. Möyhi taikinaa sen verran, että ainekset ovat hyvin sekaisin ja taikina ei tartu enää juuri käsiin. Lisää
mantelijauhoja tarvittaessa.

4. Jaa taikina kahteen osaan.

5. Laita taikina leivinpapereiden väliin ja kauli littanaksi. Kun olet valmis ota ylempi
leivinpaperi pois. (Pro tip: jos taikina kerennyt jäähtymään, niin lämmitä
se nopeasti uunissa ennen kaulimista)

6. Laita pohja esikypsymään uuniin 200 asteeseen, niin että pinta saa hieman väriä

7. Täytä mieleisillä täytteillä

8. Laita takasin uuniin vielä noin 7 minuutiksi, tai kunnes juusto saa hieman kultaista
väriä.

9. Heitä itsesi kanssa femmat, koska teit juuri todella hyvän keto-
pizzan

Resepti on muunnos Tom Naughtonin vuonna 2013 julkaisemasta Fat Head pizzataikinareseptistä, joka meni viraaliksi. Fat Head on ollut sen jälkeen suuressa suosiossa vähähiilihydraattista ruokavaliota ja ketogeenistä ruokavaliota noudattavien keskuudessa.