fbpx
vihreistä lehtikasviksista saat terveydelle tärkeää lehtivihreää

Miksi jokaisen suomalaisen tulisi syödä lisää lehtivihreää sisältäviä kasviksia

Uusi hiljattain julkaistu tutkimus Journal of Cell Science julkaisussa paljastaa uutta, ja mielenkiintoista tietoa klorofylliä sisältävien kasvien syömisen hyödyistä.
Tutkimuksessä kävi ilmi, että syömällä paljon klorofylliä eli lehtivihreää sisältäviä ruokia, voivat nisäkkäät vangita tiettyjä aaltopituuksia auringon säteilystä, ja tämä säteily yhdessä klorofyllin kanssa lisää energian tuotantoa solujen sisällä, eli mitokondrioissa.
Tutkijat havaitsivat, että nisäkkäät voivat lisätä solujen sisäistä energiantuotantoaan klorofyllin avulla. Vanha uskomus, jossa vain kasvit voivat käyttää auringon säteilyä energian lähteenä, joutaa siis kenties romukoppaan. Myös me ihmiset hyödymme lehtivihreän lisäämisestä ruokavalioomme ja voimme täten hyödyntää myös auringon valoa ihan uudella tavalla.
Tutkimuksen löydökset ovat todella merkittäviä. ATP eli adenosine triphosphate on mitokondrioiden luomaa energiaa, jota tarvitaan jotta jokainen kehostamme löytyvä solu saa energiaa käyttöönsä.
Terveydellemme on elintärkeää, että tämä energia synteesi pysyy käynnissä. Silloin kun mitokondrioiden toiminta hiipuu, on sairastelun mahdollisuus todennäköinen.
Jos tämä tutkimus pätee myös meihin ihmisiin, kärsimme me suomalaiset mahdollisesti alentuneesta ATP:n tuotannosta, sillä saamme nauttia auringon valosta vain pienen osan vuotta. Jos soppaan vielä heitetään huono ruokavalio, joka sisältää vain vähän vihreitä kasviksia ja lehtivihanneksia on tämä hyvinkin todennäköistä.
Lue lisää tutkimuksesta täältä:
http://jcs.biologists.org/content/127/2/388.long

Jaa tämä julkaisu somessa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

LUE LISÄÄ BLOGISTA

Ilmaisia työkaluja rasvanpolton aloittamiseen

Hyvinvointivalmentaja Anni Sirviö opastaa sinut näiden vinkkien avulla turvallisesti alkuun!.

Ilmainen E-kirja

Lataa ilmainen e-kirja, joka sisältää herkullisia reseptejä ja vinkkejä ketogeeniseen ruokavalioon.

Webinaari rasvanpolttoon

Tule kuuntelemaan ilmainen webinaari, joka tarjoaa vinkkejä tehokkaaseen rasvanpolttoon.

Soveltuuko keto minulle?

Tämä video käy läpi ketogeenisen ruokavalion "vaikutuksia" ja antaa uusia näkemyksiä ruokavalioon.

Oletko valmis aloittamaan kickstart matkasi?

Aloita valitsemalla sinulle sopiva valmennus