fbpx

Näin valmistat kuusenkerkkäsiirappia

Kuusenkerkkäsiirappi on erinomainen yskänlääke ja todella maukas jälkiruokakastike. Kuusenkerkkäsiirappi sopii myös makeaksi mausteeksi moniin pääruokiin. Kokeile esim. padoissa, juuresten tai vaikkapa grilliruoan kanssa.
“-Ennen vanhat ihmiset keräsivät suuhun paljon kuusenkerkkiä ja pureskelivat niitä. He torjuivat hammassärkyä, suutulehdusta ja keuhkoputkentulehdusta tällä keinoin. Ainoastaan tietysti keväisin, jolloin kerkät olivat tuoreita, kertoo eläkkeellä oleva metsänhoitaja Matti Eerola. -yle.fi”

Kuusenkerkkäsiirappi resepti

Tarvitset:

  • noin 1,5 litraa kuusenkerkkiä
  • 1 kg kookossokeria (vaihtoehtoisesti ruokosokeria)
  • 2 litraa vettä

Resepti:
1. Huuhtele kerkät ensin hyvin, jonka jälkeen siirrä ne kattilaan, peitä vedellä ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä 2-3 tuntia. Muutaman tunnin jälkeen nosta kerkät pois ja purista niistä loputkin mehut kattilaan siivilän läpi.
2. Lisää keitinliemeen sokeri ja keittele vielä 1-2 tuntia, kunnes keitos muuttuu tummanruskeaksi ja siirappimaiseksi.
3. Purkita siirappi, mieluiten lasipurkkeihin. Kesällä tehty siirappi säilyy jääkaapissa pitkälle talveen.

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

LUE LISÄÄ BLOGISTA

Ilmaisia työkaluja rasvanpolton aloittamiseen

Hyvinvointivalmentaja Anni Sirviö opastaa sinut näiden vinkkien avulla turvallisesti alkuun!.

Ilmainen E-kirja

Lataa ilmainen e-kirja, joka sisältää herkullisia reseptejä ja vinkkejä ketogeeniseen ruokavalioon.

Webinaari rasvanpolttoon

Tule kuuntelemaan ilmainen webinaari, joka tarjoaa vinkkejä tehokkaaseen rasvanpolttoon.

Soveltuuko keto minulle?

Tämä video käy läpi ketogeenisen ruokavalion "vaikutuksia" ja antaa uusia näkemyksiä ruokavalioon.

Oletko valmis aloittamaan kickstart matkasi?

Aloita valitsemalla sinulle sopiva valmennus